Interieur ontwerp appartement

Voor een klant in Rotterdam mochten we het interieur ontwerp maken voor een nieuw te bouwen appartement in een appartementen complex aan de rand van de stad. Momenteel wordt het complex nog gebouwd.

Standaard indeling geheel veranderd

De standaard indeling aangeleverd door de projectontwikkelaar hebben we helemaal op de schop gegooid. De eigenaresse werkt vaak aan huis, dus er moest een werkplek komen, daarnaast waren de standaard ingetekende keuken en badkamer veel te klein in verhouding met de ruimte en hebben we hiervoor nieuwe ontwerpen gemaakt. Het appartement bestond oorspronkelijk uit 2 slaapkamers, maar de eigenaresse wilde één ruime slaapkamer met veel opbergruimte.

Rust in de ruimte door groot gebaar

De ruimte centraal in het appartement is het grootst, daar hebben dan ook de keuken met groot kookeiland geplaatst en een heerlijke ruime zithoek bij het terras. In de ruimte links naast de keuken hebben we over de gehele schuine wand een maatwerk wandmeubel gemaakt voorzien van een werkplek bij het raam. Omdat er meerdere functies in één ruimte toegepast moesten worden hebben we met dit wandmeubel, afgewerkt in dezelfde kleur, rust in de ruimte gecreëerd. Doordat de verschillende functies in deze wand zijn verwerkt is er nog voldoende ruimte over voor een eettafel die ook weer heerlijk aan het raam bij het terras is geplaatst.

Ruimte gecreëerd

Aan de andere zijde van het appartement is van 2 slaapkamers één slaapkamer gemaakt waarbij er veel kastruimte is ontstaan door het bed vrijstaand in de ruimte te plaatsen voor een midden hoog muurtje.

De indeling van de badkamer hebben we totaal veranderd, deze is iets vergroot waarbij er ruimte ontstond voor een ruime inloopdouche en een heel mooi lang wastafelmeubel. Iets wat de klant erg graag wilde.

Sfeer

De klant wilde een luxe en warme sfeer. Wij hebben gekozen voor een lichte vloer in combinatie met donkere keukenkasten, beige keukeneiland met wit marmer blad, taupe, beige en naturel tinten voor de maatwerk kasten en wanden. Daarbij passen we brons toe in diverse elementen in de keuken, badkamer, accessoires en kamerhoge glazen deuren wat een luxe uitstraling geeft.
Behang in een grijs groene tint voor wat kleur en mooie naturel getinte kamerhoge linnen gordijnen maken het geheel af.

Meer weten? Stuur een E-mail
afbeelding

Plattegrond

De standaard indeling aangeleverd door de projectontwikkelaar hebben we helemaal op de schop gegooid, omdat de keuken en badkamer niet in verhouding stonden met de ruimtes.

afbeelding

Ruimte

Centraal in de ruimte hebben we de keuken met een groot kookeiland geplaatst en een heerlijke ruime zithoek bij de schuifpui naar het terras.

afbeelding

Maatwerk wandmeubel

De eigenaresse werkt vaak aan huis, dus er moest een werkplek komen, deze werkplek hebben we verwerkt in een maatwerk wandmeubel over de gehele wand, waardoor meerdere functies één geheel worden.

afbeelding

Eethoek

Door het functionele wandmeubel is er nog genoeg ruimte voor de ovale eettafel bij de schuifpui van het terras en is er een logische verbinding met de keuken.

afbeelding

Nis bij entree

Bij de entree hebben we een nis gemaakt waarin door middel van een vlakverdeling een wandmeubel is ontstaan om mooie spullen in ten toon te kunnen stellen.

afbeelding

Glazen deuren in brons

In plaats van de standaard voorgeschreven opdekdeuren met bovenlichten te gebruiken hebben we voor de entree- en de slaapkamer kamerhoge glazen deuren geplaatst in brons.
Het brons komt in meerdere elementen in het interieur terug.

afbeelding

Badkamer

De indeling van de badkamer hebben we totaal veranderd, deze is iets vergroot waarbij er ruimte ontstond voor een ruime inloopdouche en een heel mooi lang wastafelmeubel. De kranen en accessoires zijn ook hier in brons.

afbeelding

Horizontale nis

De nis in de douche loopt over de hele wand door boven het toilet, hierdoor worden de twee ruimtes opties met elkaar verbonden. In de achtergrond is de slaapkamer met het vrijstaande muurtje te zien en het bed.

Nooit meer iets missen?