Interieur ontwerp nonnenklooster

In een voormalig nonnenklooster, middenin het historische centrum van Ripatransone in het zuiden van Le Marche, Italië hebben we de interieurinrichting mogen verzorgen van een appartement op de 1e en 2e verdieping. In het statige klooster was het appartement casco klaar, dus er waren nog mogelijkheden om kleine wijzigingen in de indeling en het materiaalgebruik toe te passen.

Voor de vloerafwerking hebben we voor een zeshoekige tegel gekozen, bestaande uit allerlei verschillende motieven die gemixt zijn gelegd. Een klassieke vorm die heel goed bij de sfeer van het pand past, maar met een moderne twist.

Bijzondere ruimte met gewelven plafond

Zeer bijzonder aan dit appartement is de grote leefruimte met origineel gewelven plafond, dat zich fantastisch leende voor een open keuken met kookeiland, grote eettafel en een heerlijke zithoek met een lounge hoekbank. De eettafel, keuken en tv-meubel hebben we zelf ontworpen in samenwerking met onze meubelmaker. Ons doel was om in deze grote en kille ruimte een fijne sfeer te creëren en de akoestiek te verbeteren door middel van basic en natuurlijke materialen. Linnen gordijnen, een grote massief houten eettafel, een heerlijke loungebank, gecombineerd met een klassieke, zeshoekige tegelvloer en her en der wat oude meubels en decoratie zorgen uiteindelijk voor een sfeervol geheel.

Keuken met kookeiland

Achter het kookeiland hebben we een wandje laten plaatsen om op deze manier toch het mooie oude servieskastje een prominente plek te geven. Omdat dit de enige plek was om het kastje te kunnen plaatsen in deze ruimte, hebben we ervoor gekozen om een uitsparing te maken in het kookeiland om op deze manier genoeg loop/werkruimte over te houden tussen het eiland en het kastje.
Het werkblad van het kookeiland is gemaakt van ruwe platen massief hout en onze vakkundige meubelmaker heeft hier een heel mooi geheel van gemaakt.

Kroonluchter met moderne twist

De grote, hoge ruimte met het schitterende gewelven plafond vraagt om een enorme lamp vonden wij en een kroonluchter zou daarbij helemaal passen. Onze lamp is gebaseerd op de vorm van een traditionele kroonluchter, alleen wij hebben het laten maken van staal door de lokale smid, waardoor deze lamp een heel stoer element is geworden in de ruimte. Als contrast met het staal is de lamp opgehangen met een sisal koord.
De afzuigkap in de keuken is een vrijhangend element, om op deze manier het mooie gewelvenplafond zo min mogelijk aan te tasten.

De badkamermeubels hebben we zelf ontworpen en laten maken door onze meubelmaker. Het idee was om een soort werkbank te maken met een waskom erop; een stoer en industrieel ogend meubel. Het is een eenvoudige en budgettechnische oplossing voor een al snel veel te duur standaard wastafelmeubel.

Meer weten? Stuur een E-mail
afbeelding

Project Ex-Seminario

In een voormalig nonnenklooster, middenin het historische centrum van Ripatransone hebben we de interieurinrichting mogen verzorgen van een appartement op de 1e en 2e verdieping.

afbeelding

Plattegrond

De grote, open leefruimte in het appartement leende zich fantastisch voor een open keuken met kookeiland, grote eettafel en een heerlijke zithoek met een lounge hoekbank.

afbeelding

Gewelven Plafond

Zeer bijzonder aan dit appartement is het origineel gewelven plafond, waar ons doel was om een fijne sfeer te creëren en de akoestiek te verbeteren door middel van basic en natuurlijke materialen.

afbeelding

Fijne Zithoek

Aan de ene kant van de leefruimte is een hele fijne zithoek gecreëerd met een comfortabele hoek loungebank, twee fauteuils en een groot wollen karpet van het Deense designmerk Hay.

afbeelding

Open Ruimte

Een modern, stoer interieur gecombineerd met een klassieke zeshoekige tegelvloer en her en der wat oude meubels en decoratie zorgen uiteindelijk voor een sfeervol geheel.

afbeelding

Kroonluchter van Staal

De vorm van de kroonluchter is gebaseerd op een klassieke vorm, maar wij hebben hem laten maken van staal door de lokale smid. Als contrast met het staal is de lamp opgehangen met een sisal koord.

afbeelding

Enorme Eettafel

De eettafel hebben we zelf ontworpen in samenwerking met onze meubelmaker. De stoere tafel is gemaakt van massief kastanjehout. Het blad bestaat uit 4 massief houten delen van 8 cm dikte.

afbeelding

Aanzicht Keuken

De grote ruimte leende zich perfect voor een kookeiland. Achter het kookeiland hebben we een wandje laten plaatsen om het mooie oude servieskastje een prominente plek te geven.

afbeelding

De Keuken

Er is een uitsparing gemaakt in het kookeiland om op deze manier genoeg loop/werkruimte over te houden tussen het eiland en het servieskastje. Boven de kookplaat hangt een blok met de afzuigkap aan staaldraden.

afbeelding

Kookeiland

Het kookeiland is een combinatie van mat witte onderkasten en een werkblad, gemaakt van ruwe platen massief hout. Onze vakkundige meubelmaker heeft hier vervolgens een heel mooi geheel van gemaakt.

afbeelding

Oude Flessen

Onder het grote raam was dé plek om deze mooie verzameling oude flessen, waar vroeger de wijn en de olijven in bewaard werden, een mooie prominente plek te geven.

afbeelding

Entree met Werkbank

Het appartement beschikt over een heel ruime entree, dus zagen wij onze kans schoon om er een mooie, oude timmermanswerkbank te plaatsen.

afbeelding

Entree & Hal

Om de hoek van de entree hebben we een garderobekast laten maken in een bestaande nis. De deuren zijn gemaakt van OSB plaatmateriaal, afgewerkt met grijze matte lak en handgrepen gemaakt van sisal koorden.

afbeelding

Ruime Hal

De hal is heel erg ruim en met wat oude krukjes, een koeienkleed, een oude ladder, een Vitra DSR Plastic Chair en op de grond vallende linnen gordijnen hebben we er een mooie sfeervolle ruimte van gemaakt.

afbeelding

Linnenkasten

Net als de garderobekast zijn de deuren van de linnenkasten ook van OSB plaatmateriaal gemaakt, afgewerkt met grijze matte lak en handgrepen gemaakt van sisal koorden.

afbeelding

Timmermans Werkbank

Deze mooie oude timmermans werkbank hebben we ergens in een schuur in de buurt gevonden. Altijd nog gebruikt door opa die ooit timmerman was. Nu is het een heel mooi en stoer element in de entree.

Nooit meer iets missen?