Wijnproeverij & Wijntour

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Voor de wijnliefhebbers onder u is het mogelijk deel te nemen aan onze Wijnproeverij of Wijntour hier in het zuiden van Le Marche. Le Marche staat in Italië bekend om zijn mooie en bijzondere wijnen. Buiten Italië echter zult u veel moeite moeten doen om de wijnen uit onze streek te vinden.

De Verdicchio uit het noorden van Le Marche komt u nog wel eens tegen in Nederland of België. Maar wijnen als Falerio, Passerina, Pecorino en Rosso Piceno zijn erg lastig te vinden. Aan u nu de kans om de wijnen van onze bijzondere druivenrassen te proeven en mee te nemen naar huis!

Onze Wijnproeverijen

Wij bieden u de keuze uit 2 typen wijnproeverijen.

• Wijntour ½ dag

Samen met ons maakt u een tour langs 2 wijnhuizen in de twee meest de zuidelijke provincies van Le Marche, waar u een korte rondleiding krijgt met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten. Daarna gaat u de wijnen van het wijnhuis proeven, waarbij uitleg gegeven zal worden en u ook vragen kunt stellen. Bij het laatste wijnhuis krijgt u ook nog enkele kleine hapjes.
De wijnhuizen die u bezoekt staan zeer goed aangeschreven in de regio en zijn ook allemaal erg verschillend van elkaar. Dat maakt het juist zo leuk om de verschillen in de wijnen te kunnen proeven.

Reserveer uw ½ dag wijntour

Wanneer: dag in overleg.
Tijdstip: vanaf 14.30 tot 18.00.
Waar: bezoek aan 2 wijnhuizen in de buurt van uw vakantie accommodatie.
Aantal personen: minimale deelname 4 personen.
Vervoer: eigen vervoer bij meer dan 4 personen.
Prijs: €50,00 per persoon.

• Wijnproeverij op locatie

Samen met ons gaat u naar een lokaal wijnhuis in de twee meest de zuidelijke provincies van Le Marche, waar u een korte rondleiding krijgt met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten. Daarna proeft u de diverse lokale wijnen van dit wijnhuis samen met een aperitivo van lokale hapjes als kazen en vleeswaren.

Reserveer uw wijnproeverij op locatie

Wanneer: dag in overleg
Tijdstip: vanaf 17.00 tot ongeveer 20.00.
Waar: bezoek aan 1 wijnhuis in de buurt van uw vakantie accommodatie.
Aantal personen: minimale deelname 6 personen.
Vervoer: eigen vervoer.
Prijzen:
€20,00 per persoon incl. hapjes.
Kinderen of chauffeurs gratis.

Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer de Wijntour of Wijnproeverij dan ruim voor aankomst, want vooral in het hoogseizoen is er veel vraag naar en loopt onze planning snel vol.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail: activiteiten@vivalacasa.eu

Boek deze activiteit? Stuur een E-mail

Wat vond jij van deze activiteit?

afbeelding

Rondleiding

Tijdens beide wijnproeverijen krijgt u een korte rondleiding met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten vertaald door uw Nederlandse begeleider.

afbeelding

Cantina

Tijdens de rondleiding gaat u een kijkje nemen in de cantina waar het heerlijk geurt naar rijpende wijnen in de sfeervolle wijnkelders tussen de houten wijnvaten.

afbeelding

Wijnproeverijen

U kunt bij ons kiezen uit 2 typen wijnproeverijen, de Wijntour naar 2 wijnhuizen met uw eigen familie of vrienden en de Wijnproeverij bij één wijnhuis in de buurt met een samengestelde groep.

afbeelding

Vino Vino Vino

Le Marche is voornamelijk bekend van de Verdicchio wijn, maar hier in het zuiden van Le Marche hebben we hele bijzondere en heerlijke wijnen. Zeker de moeite waard om te proberen!

afbeelding

Wijnvelden

In het zuiden van Le Marche zijn de heuvels bezaaid met heel veel wijnvelden, vooral rondom Offida en Ripatransone wat bekend staat als het centrum van de wijnproductie in het zuiden van Le Marche. Hier vindt u dan ook de beste wijnhuizen.

afbeelding

Wijntour

Tijdens de Wijntour bezoekt u twee wijnhuizen die zeer goed staan aangeschreven en ook beide erg verschillend van elkaar zijn. Dat maakt het juist zo leuk om de verschillen in de wijnen te kunnen proeven.

afbeelding

Wijntour

Het wijnproeven is niet alleen een serieuze aangelegenheid, maar is vooral ook erg interessant. Ervaar zelf de onderlinge verschillen. Maar boven alles staat gezelligheid voorop.

afbeelding

Wijnproeverij op Locatie

Samen met ons gaat u naar één lokaal wijnhuis, waar u de diverse lokale wijnen van dit wijnhuis gaat proeven onder het genot van goed gezelschap en lokale hapjes.

afbeelding

Wijnproeverij op Locatie

Tijdens de wijnproeverij krijgt u een aantal heerlijk lokale hapjes voorgeschoteld als vleeswaren, kazen en gegrilde groenten. Hierbij is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht.

 

afbeelding

Wijnproeverij op Locatie

Tijdens de wijnproeverij zit u lekker met z’n allen aan tafel, buiten of binnen afhankelijk van het weer, maar altijd met een prachtig uitzicht over de wijnvelden.

afbeelding

Bijzondere Wijnen

Le Marche heeft een aantal hele bijzondere wijnen, zoals de Passerina, Pecorino en Rosso Piceno. Tijdens de wijnproeverijen wordt hierover uitgebreid uitleg gegeven aan tafel en tijdens de rondleiding.

afbeelding

Wijnhuizen van TOP kwaliteit

Onze wijnproeverij op locatie wordt gehouden bij één van de lokale wijnhuizen die wij geselecteerd hebben, omdat ze bekend staan om hun TOP wijnen.

afbeelding

Prachtige Omgeving

Alle wijnhuizen die wij bezoeken liggen op een prachtige plek met mooie uitzichten over de eigen wijngaarden en heuvelachtige omgeving.

afbeelding

Cin Cin!

Met deze activiteit komt u op plekken waar u normaal gesproken niet snel zou komen. Erg leuk en interessant voor de echte wijnliefhebbers.

Nooit meer iets missen?