Wijnproeverij & Wijntour

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Voor de wijnliefhebbers onder u is het mogelijk deel te nemen aan onze Wijnproeverij of Wijntour hier in het zuiden van Le Marche. Le Marche staat in Italië bekend om zijn mooie en bijzondere wijnen. Buiten Italië echter zult u veel moeite moeten doen om de wijnen uit onze streek te vinden.

De Verdicchio uit het noorden van Le Marche komt u nog wel eens tegen in Nederland of België. Maar wijnen als Falerio, Passerina, Pecorino en Rosso Piceno zijn erg lastig te vinden. Aan u nu de kans om de wijnen van onze bijzondere druivenrassen te proeven en mee te nemen naar huis!

2 typen wijnproeverijen

Wij bieden u de keuze uit 2 typen wijnproeverijen.

• Wijntour ½ dag

Samen met ons maakt u een tour langs 2 wijnhuizen hier in de buurt, waar u een korte rondleiding krijgt met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten. Daarna zult u de wijnen van het wijnhuis proeven, waarbij uitleg gegeven zal worden en u ook vragen kunt stellen. Bij het laatste wijnhuis kunt u ook enkele kleine hapjes proeven.
De wijnhuizen die u bezoekt staan zeer goed aangeschreven en zijn ook allemaal erg verschillend van elkaar. Dat maakt het juist zo leuk om de verschillen in de wijnen te kunnen proeven.

Reserveer uw ½ dag wijntour

Wanneer: iedere maandagmiddag.
Tijdstip: vanaf 14.30 tot 18.00.
Waar: bezoek aan 2 wijnhuizen in de buurt van uw vakantie accommodatie.
Aantal personen: minimale deelname 4 personen.
Vervoer: eigen vervoer bij meer dan 4 personen.
Prijs: €40,00 per persoon.

• Wijnproeverij op locatie

Samen met ons gaat u naar een lokaal wijnhuis, waar u een korte rondleiding krijgt met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten. Daarna proeft u de diverse lokale wijnen van dit wijnhuis samen met een aperitivo van lokale kazen en vleeswaren.

Reserveer uw wijnproeverij op locatie

Wanneer: dag in overleg
Tijdstip: vanaf 17.00 tot ongeveer 20.00.
Waar: bezoek aan 1 wijnhuis in de buurt van uw vakantie accommodatie.
Aantal personen: minimale deelname 6 personen.
Vervoer: eigen vervoer.
Prijzen:
€25,00 per persoon incl. aperitivo.

Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer de Wijntour of Wijnproeverij dan ruim voor aankomst, want vooral in het hoogseizoen is er veel vraag naar en loopt onze planning snel vol.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail: activiteiten@vivalacasa.eu

Boek deze activiteit? Stuur een E-mail

Wat vond jij van deze activiteit?

afbeelding

Vino Vino Vino

Le Marche is voornamelijk bekend van de Verdicchio wijn, maar hier in het zuiden van Le Marche hebben we hele bijzondere en heerlijke wijnen. Zeker de moeite waard om te proberen!

afbeelding

Wijnvelden Offida

Offida is het centrum van de wijnproductie in het zuiden van Le Marche. Rondom Offida ziet u dan ook alleen maar wijnvelden en vindt u de beste wijnhuizen.

afbeelding

Wijnproeverijen

U kunt bij ons kiezen uit 2 typen wijnproeverijen, de Wijntour naar 2 wijnhuizen met uw eigen familie of vrienden of de Wijnproeverij bij één wijnhuis in de buurt met een samengestelde groep.

afbeelding

Rondleiding

Tijdens beide wijnproeverijen krijgt u een korte rondleiding met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten vertaald door uw Nederlandse begeleider.

afbeelding

Wijntour

Le Marche heeft een aantal hele bijzondere wijnen, zoals de Passerina, Pecorino en Rosso Piceno. Tijdens de Wijntour heeft u de kans om ze allemaal proeven bij de beste wijnhuizen uit de streek.

afbeelding

Wijntour

De wijnhuizen die u bezoekt tijdens de Wijntour staan zeer goed aangeschreven en zijn ook beide erg verschillend van elkaar. Dat maakt het juist zo leuk om de verschillen in de wijnen te kunnen proeven.

afbeelding

Gezelligheid Voorop

Het wijnproeven is niet alleen een serieuze aangelegenheid, maar is vooral ook erg interessant. Ervaar zelf de onderlinge verschillen. Maar boven alles staat gezelligheid voorop.

afbeelding

Offida Pecorino DOCG

Niet alleen onze favoriet, maar ook van vele andere gasten, de Pecorino! Een heerlijke goudgele aardse witte wijn, die voor enkele jaren terug bijna niet meer geproduceerd werd.

afbeelding

Wijnproeverij op Locatie

Iedere woensdagmiddag wordt er een wijnproeverij met een samengestelde groep op locatie gegeven bij een lokaal wijnhuis.

afbeelding

Enorm Assortiment

Er wordt een enorm assortiment aan wijnen aangeboden die de deelnemers mogen proeven. Dus daar zijn jullie nog wel even mee bezig!

afbeelding

Samen aan Tafel

Tijdens de wijnproeverij zit u lekker met z’n allen aan tafel. Ook zullen de kinderen zich zeker niet vervelen, want er is speciaal een speelhoek voor ze gemaakt.

afbeelding

Hapjes Buffet

Tijdens de wijnproeverij is er een uitgebreid buffet met allerlei heerlijke lokale hapjes en kleine gerechtjes. Ook is hierbij natuurlijk aan de kinderen gedacht.

afbeelding

Rondleiding Wijnhuis

Bij zowel de Wijntour als de Wijnproeverij wordt er een rondleiding in het wijnhuis gegeven met de bijbehorende uitleg in het Nederlands.

afbeelding

Cin Cin!

Met deze activiteit komt u op plekken waar u normaal gesproken niet snel zou komen. Erg leuk en interessant voor de echte wijnliefhebbers.

Nooit meer iets missen?