Italië, vakantieland bij uitstek

Italië, het land van prachtige stranden, idyllische binnenlandse dorpen, historische steden, een heerlijk klimaat, pizza en pasta. Het is dan ook geen wonder dat voor velen over de hele wereld dit dé ideale vakantiebestemming is.
Genieten en relaxen in het land van ‘La Dolce Vita’ en ‘Piano Piano’ dat is toch wat iedereen wil op vakantie? Het zegt al genoeg dat voor Amerikanen een reis naar Europa bijna niet compleet is, zonder een bezoek aan Italië. Ook onder Nederlanders en Belgen behoort Italië steevast tot de topbestemmingen als het neerkomt op zonvakanties, stedentrips, cultuurvakanties en een groot aantal andere soorten vakanties.

Italië heeft een grote aantrekkingskracht voor veel mensen, de taal, het eten, de cultuur, de rare gewoontes en de altijd vriendelijke bevolking zijn voor veel toeristen een hele bijzondere ervaring, die ze nooit meer vergeten en telkens weer opnieuw opzoeken.

Vakantie in Italië

Veel vakanties worden doorgebracht in een appartement in een agriturismo, in een vakantiehuis met privé zwembad of op een camping.
Kampeerliefhebbers zijn vooral te vinden bij de Italiaanse meren zoals het Lago Maggiore en het Gardameer, wie een stedentrip wil maken kan uit een groot aantal Italiaanse steden kiezen waaronder Rome, Venetië, Napels, Florence, Verona, Palermo, Pisa en Milaan. Cultuurliefhebbers boeken bijvoorbeeld vaak een vakantiehuis in Italië gelegen in Toscane en Umbrië, maar laten we in dit kader daar gerust ook Le Marche bij zetten. Wilt u een vakantiehuis, villa of appartement huren in Le Marche? Wij zijn u graag van dienst.
Le Marche doet denken aan Toscane, maar is nog niet overspoelt met toerisme en hier vindt u dan ook nog de rust, de ruimte, de puurheid van het normale leven in Italië en super vriendelijke mensen.

Het Colosseum, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome.

De fiat 500, het symbool van Italië en nog steeds volop te zien.

Venetië, de stad van de gondels en het carnaval.

Italië en pasta in allerlei soorten en smaken.

Vakantie in Le Marche

Le Marche wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft wat u zich maar kunt wensen voor een heerlijke vakantie in Italië. Le Marche ligt in Midden-Italië aan de oostzijde, tussen de Adriatische zee en de bergketen de Apennijnen (Monte Sibillini genaamd). In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur.

Het mooie aan Le Marche is dat u er alles kunt vinden waar Italië bekend om staat. Natuurschoon uit zich in een grote landschappelijke verscheidenheid, zoals in de eindeloze stranden, spectaculaire bergen, groenbedekte heuvels, vruchtbare landbouwgronden, wijn- en fruitgaarden, planten- en bomenkwekerijen. Ook vaak ‘lappendeken’ genoemd. Ook als het om eten gaat zit u in Le Marche goed. Le Marche blinkt uit in specialiteiten, van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot grappa. Eten met de familie is voor een Italiaan van groot belang. Zou het niet heerlijk zijn eens een week in die eetcultuur te duiken? Kennis te maken met de authentiek Italiaanse keuken en alle delicatessen en gebruiken die daarbij horen? Geen regio leent zich er beter voor. Daarom organiseren wij voor u als huurder van een van onze vakantiehuizen of appartementen diverse activiteiten.

Le Marche wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft voor een heerlijke vakantie in Italië.
Foto: Destinazione Marche

Naast de bergen en het strand vindt u in Le Marche prachtige oude steden als Ascoli Piceno, Fermo, Macerata, Ancona en Urbino.
Foto: Viva la Casa!

Le Marche telt maar liefst 180 kilometer kustlijn aan de Adriatische zee. In de zomer is het echt genieten aan het strand tussen de Italianen.
Foto: Viva la Casa!

Le Marche ligt in Midden-Italië aan de oostzijde, tussen de Adriatische zee en de bergketen de Apennijnen (Monte Sibillini genaamd).
Foto: Destinazione Marche