7 mooiste stranden

De Adriatische zee in het oosten van Le Marche telt maar liefst 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zand- en kiezelstranden. Van mooie strandjes en baaitjes bij de Monte Conero tot brede zandstranden met palmbomen in het zuiden van Le Marche. Genoeg mooie stranden om echt te genieten van uw welverdiende vakantie in Le Marche.

Zesentwintig badplaatsen zijn direct gelegen aan de Adriatische Zee en zestien stranden hebben de ‘La Bandiera Blu’, de Blauwe Vlag die aangeeft dat het water en de stranden superschoon zijn.
Ondanks dat we zelf fan zijn van de stranden in het zuiden van Le Marche, willen we u toch tippen op de prachtige stranden aan de voet van de Monte Conero, ten zuiden van Ancona. De prachtige baaitjes van de leuke badplaatsjes Numana en Sirolo worden ook vaak de mooiste stranden van de Adriatische zee genoemd.

7 mooiste stranden van Le Marche

Strand Pedaso

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de kleine badplaats Pedaso met zowel kiezelstrand als zandstrand, waar vooral de lokale bevolking en Italiaanse toeristen te vinden zijn. In het restaurant van Il Faro kunt u genieten van allerlei heerlijke visgerechten en natuurlijk de overheerlijke vongole, één van onze favorieten!

Strand Cupra Marittima

Cupra Marittima is ook een kleine badplaats, net iets groter dan Pedaso. Het is niet massaal, maar met een mooi zandstrand, waar vooral de lokalen te vinden zijn. Er zijn diverse strandtenten waar ligbedden gehuurd kunnen worden. Chalet Gabry is een echte aanrader, het is een prachtige hippe strandtent met luxe ligbedden. Het chalet ligt aan het einde van de boulevard, aan de rand van het centrum van Cupra.

Strand Grottammare

In Grottammare begint de ‘Riviera delle Palme’ oftewel de Palmenriviera. Grottammare is een iets grotere badplaats met een mooi zandstrand en een brede boulevard met allerlei strandtenten. Ook hier is het strand nog niet overspoelt met buitenlandse toeristen.

Strand San Benedetto del Tronto

De boulevard en het strand van Grottammare gaan over in San Benedetto del Tronto. Dit is een grote badplaats, vooral bekend bij de Italiaanse toerist. Hier vindt u een kilometerslange boulevard met palmbomen, restaurants en speeltuinen. De boulevard wordt veel gebruikt voor hardlopen en fietsen.

Strand Porto San Giorgio

De andere kant op, richting het Noorden, komt u nog een grote badplaats tegen, Porto San Giorgio. De naam zegt het al: het heeft een grote haven. Verder is ook hier een prachtig lang zandstrand met diverse strandtenten en speelgelegenheden voor de kinderen.

Strand Sirolo

Aan de voet van de Monte Conero ten zuiden van Ancona liggen de prachtige strandjes en baaitjes van Sirolo en Numana. Sirolo ligt hoog op de berg en de strandjes zijn dan ook alleen te bereiken met een pendelbusje of te voet. De prachtige baai heeft een paar van de mooiste en rustige strandjes:

Strand St. Michele

Dit strandje is het middelste strandje en is bereikbaar via een steil weggetje door het bos en dichtbij genoeg om te wandelen vanuit het centrum van Sirolo. U kunt ook een shuttlebus nemen naar het strand voor € 1. Op het strand zijn een paar eettentjes met eenvoudig eten en wifi. Het strand bestaat uit voornamelijk kiezels en het water wordt snel diep. Houd daar rekening mee als u met uw kinderen naar dit standje gaat. Buiten het hoogseizoen is het een rustig strand en kan je 2 strandbedjes en parasol huren voor € 15.

 Strand Sassi Neri

Naar dit strandje kunt u het best met de shuttlebus. Deze stopt hoog boven het strand, waarna u via een steile trap het strandje bereikt. Het strand heeft een fantastisch uitzicht op Monte Conero en bestaat ook uit kiezels. Ook hier zijn diverse strandtentjes waar u iets kunt eten of drinken. Ook dit is een redelijk rustig strand wat vooral door lokale mensen en Italiaanse toeristen wordt bezocht. Tijdens de zomermaanden kan het wat drukker worden en heeft u alleen toegang tussen 7-19 met de lokale bus. Buiten de openingstijden heeft u toegang met uw auto. Er is een betaalde parkeerplaats boven Sassi Neri, waar u voor € 11 euro per dag kunt parkeren. De zon verdwijnt vroeg achter de kliffen, rondom 16.00 uur.

Strand Due Sorelle

Dit strand is alleen voor geoefende wandelaars met het juiste schoeisel wandelend te bereiken. Anders kunt dit strand het best bezoeken per boot of gehuurde kayak. Maar de wandeling is de moeite waard, met een fantastisch uitzicht bovenaf de klif. Een aanrader is om vroeg in de ochtend wandelend naar het strand te gaan en met de boot terug. Hou er rekening mee dat de laatste boot om 15.00 uur vertrekt vanaf het strand.

Strand Numana

Numana ligt ten zuiden van Sirolo en heeft een mooi breed zandstrand met uitzicht op de Monte Conero. De auto kunt u gewoon op de boulevard langs het strand parkeren.

Zoek naar een mooie accommodatie via uitgebreid zoeken.

Accommodatie Le Marche huren

Heeft u de perfecte vakantiewoning gevonden en wilt u meer informatie? Aarzel niet om ons te bellen via telefoonnummer: +39 339 6737087 of te mailen info@vivalacasa.eu, wij spreken gewoon Nederlands en helpen u graag verder!

afbeelding
De kleine badplaats Pedaso heeft zowel kiezelstrand als zandstrand, waar vooral de lokale bevolking en Italiaanse toeristen te vinden zijn. Foto: Viva la Casa!
afbeelding
Cupra is ook een kleine badplaats, net iets groter dan Pedaso. Het is niet massaal, maar met een mooi zandstrand waar vooral de lokalen te vinden zijn. Foto: Viva la Casa!
afbeelding
In Grottammare begint de ‘Riviera delle Palme’, oftewel de Palmenriviera. Grottammare is een iets grotere badplaats met een mooi zandstrand en een brede boulevard met allerlei strandtenten. Foto: Viva la Casa!
afbeelding
San Benedetto del Tronto is een grote badplaats, vooral bekend bij de Italiaanse toerist. Hier vindt u een kilometerslange boulevard met palmbomen, restaurants en speeltuinen. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Iets naar het noorden ligt Porto San Giorgio met een prachtig lang zandstrand met diverse strandtenten en speelgelegenheden. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
De naam Porto San Giogio zegt al genoeg, deze badplaats heeft een haven. Zeker de moeite waard voor een bezoekje. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Aan de voet van de Monte Conero ten zuiden van Ancona liggen de prachtige strandjes en baaitjes van Sirolo. Alleen te bereiken met een pendelbusje of te voet. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Numana, ligt iets ten zuiden van Sirolo en heeft een mooi breed zandstrand en uitzicht op de Monte Conero. Deze stranden zijn wel bereikbaar met de auto. Foto: Destinazione Marche.

Nooit meer iets missen?