Sport & Recreatie

In Le Marche is er genoeg te doen als u een sportieve vakantieganger bent. Zo kunt u in de bergen volop wandelen, fietsen, mountainbiken, skiën of paragliden. Aan het strand zijn er diverse watersport mogelijkheden en verder kunt u survivallen, karten, golfen en nog veel meer.
Dus u hoeft u tijdens uw vakantie in Le Marche echt niet te vervelen.

Sport & recreatie in Le Marche

• Wandelen
In het schitterende Monte Sibillini gebergte kunt u prima wandelden. Of u nu een geoefende bergwandelaar of een recreatieve wandelaar bent, er zijn er verschillende en uitdagende wandelroutes. Wilt u de mooiste plekjes zien, dan adviseren wij u om via ons een Nederlandstalig boekje te kopen met 14 duidelijk omschreven wandelroutes op verschillende niveaus.
Verder is het ook mogelijk om via ons deel te nemen aan bergexcursies. Kijk voor meer informatie op onze pagina Onze activiteiten-Wandelen & Hiken in de bergen of op Sibillini.net/en/index.php.

• Fietsen & Mountainbiken
Het heuvellandschap tussen de Adriatische zee en de bergen dient zich perfect voor de recreatieve fietser. Terwijl de bergweggetjes in de Monte Sibillini juist weer een uitdaging kunnen zijn voor de getrainde wielrenner. Voor de mountainbikers zijn er speciale routes uitgezet in de bergen.
Meer info over mountainbiken in de Monte Sibillini .

• Deltavliegen & Paragliding
Wilt u het prachtige berggebied een keer van boven bekijken? Op de Piano Grande bij Castellucio kunt u deltavliegen en paragliden. Meer informatie is te krijgen bij het toeristenkantoor in Castelluccio.

• Skiën
De hele winter ligt er in de Monte Sibillini genoeg sneeuw en kan er op veel plaatsen in de buurt geskied worden. Op 12 kilometer van Sarnano vindt u 2 skigebieden: Sassotetto en Santa Maria Maddalena. In dit skigebied zijn er 10 skipistes, waarvan 3 pistes voor beginnersniveau en 7 pistes voor gemiddeld niveau. Dus geschikt voor jong en oud, beginners en ook gevorderden.
Meer info over de ski gebieden Sassotetto en Santa Maria Maddalena .

• Paardrijden
Voor de paardrijliefhebbers is het mogelijk een excursie te boeken. U maakt met een groepje een prachtige buitenrit door inheemse bossen, glooiende heuvels, rivieren en meren in de uitlopers van het indrukwekkende Sibillini gebergte. Hierbij ziet u een aantal adembenemende en onvergetelijke uitzichten.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Onze activiteiten-Paardrijden.

afbeelding
In het schitterende Monte Sibillini gebergte kan er prima gewandeld worden. Voor zowel de geoefende bergwandelaar als voor de recreatieve wandelaar zijn er verschillende en uitdagende wandelroutes. Foto: Picobello Trekking.
afbeelding
Het heuvellandschap dient zich perfect voor de recreatieve fietser, terwijl de bergweggetjes in de Monte Sibillini juist weer een uitdaging kunnen zijn voor de getrainde wielrenner. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Ook mountainbikers kunnen hun lol op. In de bergen zijn er speciale routes uitgezet voor de geoefende mountainbiker. Foto: Sibillini Web.
afbeelding
Op de Piano Grande bij Castellucio kunt u deltavliegen en paragliden. Dat wordt genieten van prachtige uitzichten! Foto: Destinazione Marche
afbeelding
De hele winter ligt er in de Monte Sibillini genoeg sneeuw en kan er op veel plaatsen in de buurt geskied worden. Dichtbij Sarnano zijn er 2 skigebieden: Sassotetto en Santa Maria Maddalena. Foto: Sarnano Neve.
afbeelding
Voor de paardrijliefhebbers bieden wij de mogelijk een excursie te boeken, waarbij u een prachtige buitenrit maakt door de heuvels en bossen in de uitlopers van de Monte Sibillini. Foto: Destinazione Marche.

• Golfen
Dichtbij Montefiore dell’Aso is er een mooie golfbaan, I Lauri. De golfbaan telt 9 holes en is gelegen in de heuvels tussen Montefiore en de Adriatische kust.
Meer info over Golfclub I Lauri .

• Watersporten
Aan de stranden van Porto San Giorgio, Civitanova Marche en San Benedetto del Tronto zijn er diverse watersport mogelijkheden als windsurfen, jetskiën, parasailing en kitesurfen. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden.

• Karten
In Campofilone bij Pedaso is er een kartbaan, Motor Park. Ook voor de kleintjes zijn er diverse leuke attracties zoals mini-botsautootjes, een luchtkussen en een speeltuin.
Meer info over Motor Park .

• Survival
In Ripatransone is er een geweldig survivalbos, Quercus Park, waar u zich hoog in de bomen kunt vermaken met o.a. touwbruggen en tokkelbanen. Er zijn diverse parcoursen voor zowel jong als oud.
Meer info over Survivalpark Quercus .

• Sportvissen
Sportvissen kan in de Aso vallei tussen Montefiore dell’Aso en Moresco, bij het Parco Laghi Adriatico. Hier vindt u een prachtige grote visvijver.
Meer info over Parco Laghi Adriatico .

• Waterpark
In Tortoreto, op slechts 10 minuten rijden van San Benedetto del Tronto, vindt u Acquapark Onda Blu. Beleef een dag vol waterplezier in dit grote waterpark met de tientallen glijbanen en diverse zwembaden. Gegarandeerd pret voor jong en oud!
Meer info over Acquapark Onda Blu .

afbeelding
Dichtbij Montefiore dell’Aso vindt u een mooie golfbaan, I Lauri. De golfbaan telt 9 holes en is gelegen in de heuvels tussen Montefiore en de Adriatische kust. Foto: Golfclub I Lauri.
afbeelding
Er zijn diverse watersport mogelijkheden als windsurfen, jetskiën, parasailing en kitesurfen aan de stranden van Porto San Giorgio, Civitanova Marche en San Benedetto del Tronto. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Lekker even karten op de kartbaan in Campofilone bij Pedaso. Ook voor de kleintjes zijn er diverse leuke attracties, zoals mini-botsautootjes, een luchtkussen en een speeltuin. Foto: Motor Park
afbeelding
In Ripatransone is er een geweldig survivalbos, waar u zich hoog in de bomen kunt vermaken met o.a. touwbruggen en tokkelbanen. Er zijn diverse parcoursen voor zowel jong als oud. Foto: Parchi Avventura Italia
afbeelding
Sportvissen kan in de Aso vallei tussen Montefiore dell’Aso en Moresco, bij het Parco Laghi Adriatico. Hier vindt u prachtige grote visvijver. Foto: Parco Laghi Adriatico.
afbeelding
Beleef een dag vol waterplezier in de glijbanen en diverse zwembaden bij Acquapark Onda Blu in Tortoreto, dichtbij San Benedetto del Tronto. Foto: Acquapark Onda Blu

Nooit meer iets missen?