Natuur

Voor de natuurliefhebbers biedt Le Marche volop mogelijkheden. Met bijna 90.000 hectare aan nationale parken en beschermde natuurgebieden, die allemaal verbonden zijn door een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets en paardrijroutes, is Le Marche een paradijs.
Dat wordt dus genieten van de natuur tijdens uw vakantie in Le Marche.

Natuurparken en grotten in Le Marche

• Monte Sibillini National Park
Le Marche biedt een veelzijdigheid aan mooie natuur. Op ongeveer 1 uur rijden vanaf het strand ligt het Monte Sibillini gebergte, een deel van de Apennijnen.
Vlak bij de grens met Umbrië ligt de Piano Grande met in het midden het stadje Castelluccio. Dit is een vlakte van 5 x 8 km op 1250 meter hoogte, waar men in het voorjaar kan genieten van een ware bloemenzee als de linzenvelden in bloei staan.
Van daaruit kunt u ook naar de hoogste bergtop van de Monte Sibillini, de Monte Vettore, waar het Lago di Pilato (het meer van Pilatus) ligt. Lago di Pilato is het enige natuurlijke meer van Le Marche, waar een heel zeldzaam krabbetje leeft. Het is dan ook verboden het water in te gaan.
Meer info over het Monte Sibillini National Park.

• Conero National Park
Verder is er nog een natuurgebied aan de kust bij Ancona, de Monte Conero. Een grote bult van 500 meter hoogte, omgeven door het vlakke kustlandschap. Vogelaars kunnen hun lol op, want hier komen veel verschillende soorten vogels voor.
Meer info over het Conero National Park.

• Grotte di Frasassi
Iets verder voor de vakantiegangers in het zuiden van Le Marche, maar wel de moeite van een mooie tocht waard, zijn de beroemde grotten van Frasassi. Beroemd omdat het één van de grootste druipsteengrotten van Europa zijn.
De grotten zijn ontdekt in 1948 en sinds 1974 open voor publiek. Een gids leidt u door een labyrint van gangen en zalen. De tocht biedt een indrukwekkend schouwspel aan kalksteen formaties, die bestaan uit stalagmieten en stalactieten.
De grotten worden nog steeds onderzocht door speleologen, die op zoek zijn naar meer verborgen ‘schatten’.
De Grotte di Frasassi liggen zo’n 60 km landinwaarts vanaf Ancona. In deze grotten kunt u onder begeleiding van meertalige gidsen een rondleiding krijgen.
Meer info over de Grotten van Frasassi.

afbeelding
Tussen de hoogste bergtoppen van de Monte Sibillini, de Monte Vettore, ligt het Lago di Pilato (het meer van Pilatus), het enige natuurlijke meer van Le Marche waar een heel zeldzaam krabbetje leeft. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Le Marche biedt een veelzijdigheid aan mooie natuur. Op ongeveer 1 uur rijden vanaf het strand ligt het Monte Sibillini gebergte, een deel van de Apennijnen. Op 1250 meter hoogte ligt de Piano Grande met in het midden het stadje Castelluccio. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
De grotten van Frasassi zijn één van de grootste druipsteengrotten van Europa en liggen zo’n 60 km landinwaarts vanaf Ancona. Foto: Destinazione Marche.
afbeelding
Monte Conero, een natuurgebied aan de kust bij Ancona. Een grote bult van 500 meter hoogte omgeven door het vlakke kustlandschap. Foto: Destinazione Marche.

Nooit meer iets missen?