Vakantietips voor uw vakantie in Le Marche

Wij zijn u graag van dienst met enkele tips voor uw vakantie in Le Marche en we hopen dat u door onze informatie over de streek alvast helemaal in de vakantiestemming komt. Krijg een idee over de cultuur, de stranden, de natuur, sport & recreatie, het weer, evenementen, shoppen en alles wat er verder nog te doen en te beleven is in het mooie Le Marche, midden Italië.

Le Marche, één van de mooiste regio’s van Italië

Le Marche wordt ook vaak het groene hart van Italië genoemd en is een regio die alles heeft wat u zich kunt wensen om te genieten van een heerlijke vakantie in een stukje authentiek Italië.
Le Marche ligt midden in Italië aan de oostzijde tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, stranden, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid van het leven tussen de Italianen.

Omdat wij gespecialiseerd zijn in de verhuur van vakantiehuizen en appartementen in het zuiden van Le Marche en u misschien nog een keuze moet maken waar in Le Marche u precies uw vakantie wilt vieren, willen wij u graag laten zien hoe mooi het zuiden van Le Marche is. Graag voorzien we u van zoveel mogelijk nuttige informatie uit dit gebied, aangevuld met enkele belangrijke bezienswaardigheden uit het noorden en het midden van Le Marche, die u niet mag missen.
Wij hopen dat u door onze vakantietips over het zuiden van Le Marche, net als wij, ook helemaal verliefd wordt op dit mooie stukje Italië!

Cultuur

In Le Marche vindt u maar liefst achttien van de ‘Borghi più belli d’Italia’, de mooiste dorpjes van Italië. Invloeden uit de Griekse en Romeinse tijd en uit de vroege middeleeuwen zijn overal te bespeuren.

Lees meer over Cultuur in Le Marche

Natuur

Voor de natuurliefhebbers biedt Le Marche ook volop mogelijkheden, met bijna 90.000 hectare aan nationale parken en beschermde natuurgebieden die allemaal verbonden zijn door een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets en paardrijroutes.

Lees meer over Natuur in Le Marche

Stranden

De Adriatische zee in het oosten van Le Marche telt maar liefst 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zand- en kiezelstranden. Van mooie baaitjes en strandjes bij de Monte Conero tot brede zandstranden met palmbomen in het zuiden van Le Marche.

Lees meer over de Stranden van Le Marche

Sport & Recreatie

In Le Marche is er genoeg te doen voor de sportieve vakantieganger. Zo kan men in de bergen volop wandelen, fietsen, mountainbiken, skiën of paragliden. Aan het strand zijn er diverse watersport mogelijkheden en verder kunt u survivallen, karten, golfen en nog veel meer.

Lees meer over Sport & Recreatie in Le Marche

Shoppen

In Italië moet er natuurlijk wel geshopt worden en ook in Le Marche komt u niets te kort. Zo zijn er de outlet stores van grote modemerken als Prada, Hugo Boss en Tod’s of kan men relaxt shoppen in de kleine winkelstraatjes van de steden of heerlijk snuffelen op de markten met lokale producten.

Lees meer over Shoppen in Le Marche

Evenementen

Vanaf begin juni tot eind oktober worden er in de dorpen en steden allerlei ‘Feste’ en ‘Sagre’ georganiseerd, dit varieert van een klein dorpsfeest tot een groot middeleeuws stadsfeest met honderden figuranten. Eten en drinken tussen de Italianen aan lange tafels staat hierbij centraal.

Lees meer over Evenementen in Le Marche

Het Weer

Het weer is het belangrijkste voor iedere vakantieganger in Italië. Over het algemeen kun je zeggen dat het weer in Le Marche een stuk warmer is dan in Noord-Europa met meer zonuren, vooral in de zomermaanden.

Lees meer over het Weer in Le Marche

Culinair

In Le Marche vindt u nog veel kwalitatief goede en eerlijke producten als bijvoorbeeld salami’s en prosciutto, biologische kazen, witte en zwarte truffels en de enige echte extra virgine olijfolie van de lokale olijvenoogst.

Lees meer over Culinair in Le Marche

Wijnen

Le Marche staat in Italië bekend om zijn mooie en bijzondere wijnen. De Verdicchio uit het noorden van Le Marche en wijnen als Falerio, Passerina, Pecorino en Rosso Piceno hier uit het zuiden van Le Marche. Wij nemen u graag mee op een kleine ‘wijntour’ door Le Marche.

Lees meer over de Wijnen uit Le Marche

Met de Hond

Met de hond op vakantie in Italië, vaak een hele onderneming, want Italianen denken toch anders over huisdieren dan wij gewend zijn. Wij geven u graag enkele tips & trics waar u op moet letten en wat u allemaal samen met uw hond kunt doen tijdens uw vakantie in Le Marche.

Lees meer over met de Hond in Le Marche