Reserveringen & Algemene Voorwaarden

Indentiteit van de ondernemer:

Viva la Casa!
Contactpersoon: Anne Klein Severt
Adres: Groenestraat 294, 6531 JC Nijmegen, NL
Telefoonnummer: +31 (0)6 21 66 88 01
Email: info@vivalacasa.eu
KvK nummer: 81314396
BTW nummer: NL003560702B33

Heeft u vragen? Bel of mail ons, daar zijn we voor.

Reserveren & betalen:

Dat gaat bij ons helder en eenvoudig. Nadat wij telefonisch of per mail de boeking hebben besproken ontvangt u van ons per email een reserveringsbevestiging. Wij vragen u deze na te kijken en ons per mail te bevestigen voor akkoord.
De reserveringsbevestiging wordt definitief na ontvangst van de aanbetaling. De aanbetaling bedraagt 30% tot 50% van de totale huursom, de hoogte van de aanbetaling is bepaald door de eigenaren van de accommodatie. De eindbetaling dient 6 weken voor aanvang van het verblijf voldaan te worden. Wij sturen u een herinnering per email 2 weken voordat de eindbetaling voldaan dient te zijn.

In geval van een optie, wordt de accommodatie 3 dagen tot maximaal 1 week voor u vrijgehouden, afhankelijk van de accommodatie en aangevraagde weken. Bij verstrijken van de optiedatum, zonder tegenbericht, is Viva la Casa! gerechtigd om de accommodatie weer vrij beschikbaar te stellen. Wij zullen u hiervoor echter nog wel een herinnering sturen de dag voor de optie-verloopdatum.

Bij wijziging van een eenmaal gereserveerde accommodatie, bent u een bedrag van €30,- per accommodatie aan omboekingskosten verschuldigd. Wijzigingen welke leiden tot een reservering van een geheel andere accommodatie vallen onder de annuleringsvoorwaarden.

Annulering

Door de aard van de dienst, boeking van een vakantie verblijf, is het wettelijk herroepingsrecht uitgesloten. Mocht u onverhoopt genoodzaakt zijn te annuleren met een aantoonbare geldige reden dan bent u helaas de volgende bedragen verschuldigd aan de eigenaar van de accommodatie van Viva la Casa!:
Bij annulering meer dan 6 weken voor aanvang; 50% van de totale huursom.
Bij annulering tussen 6 en 2 weken voor aanvang; 75% van de totale huursom.
Bij annulering minder dan 2 weken voor aanvang; 100% van de totale huursom.

Uiteraard hopen wij met u dat annulering niet noodzakelijk is. Wanneer dat mocht gebeuren dan proberen wij de door u geannuleerde accommodatie natuurlijk te verhuren. Wanneer dat lukt dan komen 75% van de annuleringskosten voor u te vervallen, na aftrek van het eventuele prijsverschil. In alle gevallen wordt €30,- aan administratie-, omboekingskosten in rekening gebracht.
Hoe dan ook, het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan, want bij annulering zijn wij niet verplicht tot restitutie van uw reeds gedane betalingen.

Covid-garantie
Net als voorgaande jaren hebben we voor het seizoen 2022 een uitzondering gemaakt op onze normale annuleringsprocedure en bieden wij bij de meeste accommodaties een unieke Covid-garantie aan: Uw geld terug, of kosteloos omboeken.

Wat deze Covid-garantie precies inhoud, leest u hieronder.

Geld terug garantie 1 dag voor aankomst
Bij de volgende Covid-gerelateerde reisbeperkingen krijgt u de volledige reissom terug:
– als reiziger is het niet toegestaan om uw land te verlaten of Italië binnen te komen (alleen als één van de 2 landen de grenzen gesloten houdt voor toerisme).
– uw geboekte accommodatie is wegens corona gesloten.
Kosteloos annuleren is mogelijk 1 dag voor aankomst. Kiezen voor een voucher of omboeken mag ook.

Kosteloos omboeken vanaf 1 week voor aankomst
Bij deze covid-gerelateerde reisbeperkingen binnen 1 week voor het begin van uw vakantie kunt u dezelfde accommodatie kosteloos omboeken naar een later tijdstip.
– als reiziger is het niet toegestaan om uw land te verlaten of Italië binnen te komen (alleen als één van de 2 landen de grenzen gesloten houdt voor toerisme).
– uw geboekte accommodatie is wegens corona gesloten.
Wilt u langer dan 1 week voor aankomst omboeken, dan gelden de gebruikelijke voorwaarden.

Indien de gewijzigde boeking duurder is dan betaalt u het verschil bij. Als uw gewijzigde reis goedkoper is ontvangt u geen geld retour.

In alle andere gevallen geldt deze Covid-garantie niet! (angst voor Corona of andere redenen tellen dus niet mee bij deze garantie). Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Referenties & betrouwbaarheid

Mocht u vragen hebben over referenties of onze betrouwbaarheid? Laat het ons weten, wij brengen u graag in contact met eerdere huurders of verhuurders. Wij zijn ons ervan bewust dat er soms verhalen rond gaan over boeken via internet, we vinden het dan ook heel normaal dat u navraag doet. Het gaat uiteindelijk om uw vakantie!

Klachten

Heeft u klachten?
Uiteraard hopen wij niet dat u klachten heeft en wij streven er naar die ook zo snel mogelijk op te lossen. Heeft u toch een klacht of opmerking over uw verblijf of onze dienstverlening, meldt ons dit dan zo snel mogelijk, persoonlijk of via de email:info@vivalacasa.eu .
Na ontvangst van de klacht krijgt u zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen, een inhoudelijk reactie op uw klacht of opmerking, dit kan per email of we geven u direct een reactie tijdens uw verblijf.

Aansprakelijkheid

In geen geval dragen Viva la Casa! en de huiseigenaren enige verantwoordelijkheid voor de huurders in geval van persoonlijk letsel, verlies van of schade aan diens eigendommen, hoe dan ook veroorzaakt. De huurders zijn ten alle tijden verantwoordelijk voor enige schade aan de accommodatie of diefstal van alle eigendommen van de accommodatie gedurende het gehele verblijf.

Verantwoordelijkheid

De persoon die de (aan)betaling van de reserveringsbevestiging/factuur doet, is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar medereizigers en moet verzekerd zijn van het feit dat zij op de hoogte zijn van de boekingsvoorwaarden en de daaruit voortvloeiende verplichtingen. In geval de boekingsvoorwaarden niet worden nageleefd, heeft Viva la Casa! het recht om aan de huurder de toegang tot de accommodatie te weigeren.
De volgende punten in het bijzonder zijn hierbij van belang:
– Het aantal personen mag nooit meer bedragen dan op de reserveringsbevestiging vermeld staat, tenzij dit in overleg met ons is goedgekeurd.
– De huurder dient zich te houden aan de voorwaarden, welke vermeld staan in de beschrijving van de accommodatie.
– Er worden geen huisdieren toegelaten, als dat niet duidelijk van te voren is afgesproken.
– Bij vertrek dient u de accommodatie opgeruimd en netjes achter te laten. Dit houdt ook in dat het afval netjes is weggebracht en een schone BBQ! Anders worden hiervoor kosten in rekening gebracht.
– Op de dag van aankomst kunt u de accommodatie vanaf 16.00 of 17.00 uur betrekken. Op de dag van vertrek dient u de accommodatie om 10.00 uur te verlaten. Tenzij anders vermeld.

Waarborgsom

Bij elke accommodatie wordt een waarborgsom gevraagd en te betalen bij aankomst of via bankoverschrijving samen met de huursom. De borg zal terugbetaald worden aan het eind van de huurperiode onder voorbehoud van eventuele schade of kosten van extra diensten, bijvoorbeeld wij kunnen extra schoonmaakkosten in rekening brengen indien noodzakelijk. De borg die via bankoverschrijving is betaald wordt binnen 2 weken terug gestort op uw rekening.
Tijdens uw verblijf in de vakantiewoning bent u als huurder volledig aansprakelijk voor de gehuurde vakantiewoning, de inrichting en alle zaken welke bij het gehuurde behoren. ALLE SCHADES MOETEN DIRECT GEMELD WORDEN AAN ONS. De kosten kunt u eventueel verhalen op uw reisverzekering. Wij raden u aan deze af te sluiten.

Beschikbaarheid & prijzen

Het aanbod is steeds vrijblijvend en geschiedt onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op de website worden geacht te goeder trouw te zijn vertrekt en geschieden steeds onder voorbehouden van tussentijdse aanpassingen.
Viva la Casa! is niet juridisch aansprakelijk voor kennelijke fouten en omissies op haar website. Komt u toch iets tegen dat niet correct is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Content

Viva la Casa! draagt geen verantwoordelijkheid voor informatie op de website die is opgesteld op basis van gegevens van derden, waaronder maar niet uitsluitend informatie over toeristische trekpleisters, evenementen en voorzieningen in de buurt van het vakantiehuis.
Viva la Casa! draagt geen verantwoordelijkheid voor de beschikbaarheid, correctheid en actualiteit van websites van derden waar naar gelinkt wordt vanaf deze website.

Technische beschikbaarheid

Viva la Casa! streeft naar een optimale beschikbaarheid van de website. Mochten er desondanks problemen zijn met de bereikbaarheid, dan kunt u er zeker van zijn dat Viva la Casa! deze zo spoedig mogelijk verhelpt.

Nooit meer iets missen?