Project Cossignano • renovatie ruïne in Le Marche

Work in Progress!
Momenteel zijn we druk bezig met de volledige renovatie en het interieurontwerp van deze ruïne in Cossignano in het zuiden van Le Marche, Italië. Het is nu nog niet te zien, maar het wordt prachtig!

Verbouwing van een monument

Het pand heeft een monumentale status, dus we zijn beperkt om veranderingen aan te brengen aan de buitenkant, wat invloed zal hebben op de binnenkant. De originele raampartijen en deuropeningen, die nu nog zichtbaar zijn en op tekening, staan mogen we niet veranderen. Daarmee moeten we dus met ons interieurontwerp rekening houden. Daarentegen zijn we wel (redelijk) vrij met de indeling van de achtergevel, die volledig is ingestort en waar geen originele tekeningen meer van zijn. Dit kwam goed uit, want deze zijde heeft het mooiste uitzicht over de heuvels en het toekomstige zwembad. De achtergevel is daarom heel erg geschikt om grote raampartijen en een veranda te maken.

Toekomstige verhuur van vakantiewoning

Omdat de eigenaren in de toekomst ook willen gaan verhuren, waren er nogal wat wensen qua indeling: op de begane grond een grote open leefruimte met openhaard en maximaal uitzicht, ruime open keuken, één 2-persoons slaapkamer met ensuite badkamer, wasruimte, apart toilet en opbergruimte. Op de 1e verdieping vier 2-persoons slaapkamers met 2 badkamers, waarvan één met ligbad en de 2e verdieping bereikbaar houden als opbergzolder. De slaapvertrekken en badkamers moesten op zo’n manier ingedeeld worden, dat het huis ook voor een deel gehuurd kan worden i.p.v. altijd in zijn geheel.

Interieurontwerp van de ruïne

Ons startpunt van het interieurontwerp was om aan de achterkant een mooie open leefruimte te maken met openslaande deuren naar het terras onder de veranda.
In de originele tekeningen was de trap gesitueerd aan de achterzijde; deze hebben we dus meteen naar de voorzijde gehaald, waar zich ook de originele entree bevindt. Hierdoor is er een duidelijke indeling ontstaan op de begane grond met de entree aan de voorzijde van het huis, een ruime hal met garderobe, trapopgang, toilet en wasruimte. Vervolgens is er aan de linkerzijde toegang tot een ruime open keuken, die overloopt in de grote woonruimte aan de achterzijde. Deze is ook weer vanuit de hal te bereiken via de rechterzijde. Naast de keuken in de huidige garage hebben we een slaapkamer gemaakt met ensuite badkamer en een aparte opbergruimte, die alleen vanaf buiten bereikbaar is.

Bouwvoorschriften aardbevingen

De trap was een heel bepalend onderdeel in ons interieurontwerp, waarbij de plaats in het huis belangrijk was. Maar daarnaast moesten we rekening houden met de anti-seismische voorschriften van Italië; de trapdoorgang mag maar aan één zijde open zijn. Hier zijn we lekker mee aan het stoeien geweest en uiteindelijk zijn we tot een heel mooi, evenwichtig en praktisch ontwerp gekomen.

Openhaard als centraal element

Een openhaard in de woonkamer was één van de wensen van de eigenaren. Tijdens de ontwerpfase ontstond het idee om een openhaard te maken die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Dus we hebben de openhaard in het midden van de pui geplaatst, waardoor het een belangrijk element is geworden, zowel binnen als buiten.

Authentieke Italiaanse materialen

Voor het interieur maken we gebruik van authentieke Italiaanse materialen in combinatie met een landelijke, moderne uitstraling. Er komt bijvoorbeeld een betonvloer in de entree en het woongedeelte. In de keuken komen er landelijke mozaïektegels. We hebben ondertussen al een paar mooie, oude deuren gevonden bij een lokaal boertje die we gaan gebruiken voor de inbouwkasten in de keuken en garderobe. Daarnaast zullen we meer mooie, oude meubeltjes en materialen combineren met moderne meubels.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn m.b.t. dit project zullen dit plaatsen op onze website en onze sociale media kanalen facebook en instagram.

Heeft u een huis of appartement in Le Marche dat u wilt verbouwen of vernieuwen? Neem dan contact met ons op via de mail ue.as1550456046acala1550456046viv@o1550456046fni1550456046 of via telefoon +39 339 6737087. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze en ervaringen.

Work in Progress!

Momenteel zijn we druk bezig met de volledige renovatie en het interieurontwerp van deze ruïne in Cossignano in het zuiden van Le Marche, Italië. Het is nu nog niet te zien, maar het wordt prachtig!

De Ruïne

De ruïne is voor een groot deel volledig ingestort. Het pand heeft een monumentale status, dus zijn we beperkt om veranderingen aan te brengen aan de buitenkant voor de delen die nog staan.

Plattegrond Begane Grond

De wens van de eigenaren is op de begane grond een grote open leefruimte met openhaard en maximaal uitzicht, ruime open keuken, één 2-persoons slaapkamer met ensuite badkamer, wasruimte, apart toilet en opbergruimte te realiseren.

Plattegrond Begane Grond

Ons startpunt van het interieurontwerp van de begane grond is om aan de achterkant een grote, open leefruimte te maken met openslaande deuren naar het terras onder de veranda. Daarvoor hebben we de trap naar de voorkant verplaatst.

Plattegrond 1e Verdieping

De wens van de eigenaren op de 1e verdieping is vier 2-persoons slaapkamers met 2 badkamers, waarvan één met ligbad te realiseren en de 2e verdieping bereikbaar te houden als opbergzolder.

Plattegrond 1e Verdieping

Aangezien de eigenaren het huis ook willen verhuren, moesten de slaapvertrekken en badkamers op zo’n manier ingedeeld worden dat het huis ook voor een deel gehuurd kan worden.

Aanzicht Voorzijde

Doordat het huis een monumentale status heeft en de voorgevel momenteel nog staat en op tekening is gezet, mogen we geen veranderingen aanbrengen in originele raam- en deuropeningen.

Aanzicht Voorzijde

De indeling van de voorgevel is gelijk gebleven, met de originele dakranden en details. De muren zullen helemaal met oude stenen hersteld worden; de garage zal afgestuct worden.

Aanzicht Achterzijde

De achterzijde is volledig ingestort en de tekeningen zijn gemaakt naar het inzicht van de architect. Ook bestaan er geen foto’s, dus zijn we vrij om deze gevel in te delen zoals we willen.

Aanzicht Achterzijde

Omdat aan deze zijde van het huis het de mooiste uitzicht is, hebben we een grote raampartij gemaakt met een openhaard in het midden en een veranda die over de gehele breedte van het huis loopt.

Moodboard

Voor het interieur maken we gebruik van authentieke Italiaanse materialen, in combinatie met een landelijke, moderne uitstraling.

Moodboard

Grove houten balken, betonnen vloer, oude stenen muren, gecombineerd met oude meubels en materialen: dat wordt de sfeer in dit huis.