Casa dell Orto • verbouwing landhuis

In 2013 zijn we gestart met de verbouwing van dit landhuis tot een luxe vakantiehuis in Le Marche, Italië. Wij hebben hiervoor de interieur tekeningen gemaakt en kregen de verantwoording voor de gehele bouwbegeleiding.

Het huis is van origine een klassiek oud Marchiaans landhuis, maar door de jaren heen hebben de vorige eigenaren enkele verbouwingen gedaan. Daarbij zijn de oude elementen eruit zijn gehaald of weggewerkt. Wij hebben deze oude elementen weer terug gebracht in dit huis, zoals de stenen muren, vensterbanken, plafonds met oude tegels en houten balken.
In samenspraak met de klant hebben we uiteindelijk een combinatie gemaakt in het interieur van deze oude materialen met modern design.

Na de verbouwing hebben wij dit vakantie in de verhuur gekregen. Bekijk en boek dit vakantiehuis.

Heeft u een huis of appartement in Le Marche dat u wilt vernieuwen? Neem dan contact met ons op via de mail ue.as1566491693acala1566491693viv@o1566491693fni1566491693 of via telefoon +39 339 6737087. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze en ideeën.

Voor de Verbouwing

Het oude huis voor de verbouwing.

Na de Verbouwing

Hoe mooi het huis is geworden na de verbouwing!

De Tuin

Aan de zijkant van het huis is er zwembad gemaakt en in de tuin nog een extra terras met eettafel.

Het Zwembad

Rondom het zwembad hebben we een terras van hout en beton gemaakt in verschillende hoogtes.

Begane Grond Oud

Het huis is van origine een typisch Marchigiaans landhuis, maar door de jaren heen hebben de oude eigenaren intern het een en ander veranderd. Hierdoor is er een on-logische indeling ontstaan met allemaal kleine ruimtes, waardoor het huis veel kleiner aanvoelde dan het eigenlijk was met weinig daglicht.

Begane Grond Nieuw

We hebben enkele binnenmuren uitgebroken om het gevoel van ruimte te creëren en er zijn nieuwe openingen gemaakt voor extra ramen en deuren om meer licht in het huis te krijgen. De garage is veranderd in een slaap-, bad-, en kleedruimte en de oude veranda hebben we toegevoegd aan de woonkamer.

Aanzicht Keuken

Een groot kookeiland met in de achtergrond ingebouwde hoge kasten en een Amerikaanse koelkast.

De Keuken

Een fijne, open en lichte ruimte op de begane grond in natuurlijke kleuren en materialen.

Parmasan Cheese Lampen

Omdat de eigenaren van het huis zelf chef-kok zijn, mochten deze lampen niet ontbreken.

De Eettafel

Vanuit de keuken is er nu een directe toegang naar de tuin door grote openslaande deuren.

Aanzicht Openhaard

De open haard is geheel open aan beide zijden en is in het midden van de woonkamer geplaatst, waardoor er een ruimtelijk gevoel ontstaat.

De Woonkamer

We hebben het helder en eenvoudig gehouden: grote bank, vloerkleed, centrale open haard en wat kleine bijzettafeltjes.

Combinatie

We hebben een combinatie gemaakt van modern-basic en mediterraanse invloeden.

Wandlampen

Onze favoriet!
Oude koeiendrinkbakken veranderd in wandlampen.

Aanzicht Badkamer

Een ensuite badkamer met dubbele wastafel en achter het wandje een grote inloopdouche met dubbele stortdouche en aparte toiletruimte.

Badkamer

Een mooie combinatie tussen grote grijze tegels en gele mozaïek tegeltjes, witte wastafels en houten ladekasten.

1e Verdieping Nieuw

Op deze verdieping hebben we niet veel veranderd, alleen de indeling van de badkamer is aangepast en er is een open haard geplaatst op het dakterras.

Plafondlamp

In alle slaapkamers hebben we de oude plafonds weer terug gehaald en hersteld. Een hele mooie combinatie met deze bootlampen van HKliving.

Naturel

Ook in de slaapkamers hebben we natuurlijke kleuren en materialen gebruikt, waardoor de kamers ruim en licht zijn geworden.

Terras met Openhaard

We hebben een extra loungehoek met open haard gemaakt op het dakterras. Hier is het relaxen en genieten van het fantastische uitzicht.

Ruwbouw Keuken

In de keukenruimte hebben we grote veranderingen gemaakt.

Zandstralen

Alle oude bakstenen muren zijn gezandstraald en opnieuw gevoegd.

De Garage

In de garage was veel constructief werk te doen om er een een nieuwe slaapkamer met ensuite badkamer en dakterras van te maken.

Ruwbouw Woonkamer

Tussen de keuken en woonkamer hebben we een grote opening gemaakt waardoor er veel meer gevoel van ruimte is ontstaan op de begane grond.