Wijnproeverij & Wijntour in Le Marche

Voor de wijnliefhebbers onder u is het mogelijk deel te nemen aan onze Wijnproeverij of Wijntour hier in het zuiden van Le Marche.

Le Marche staat in Italië bekend om zijn mooie en bijzondere wijnen. Buiten Italië echter zult u veel moeite moeten doen om de wijnen uit onze streek te vinden.
De Verdicchio uit het noorden van Le Marche komt u nog wel eens tegen in Nederland of België. Maar wijnen als Falerio, Passerina, Pecorino en Rosso Piceno zijn erg lastig te vinden.
Aan u nu de kans om de wijnen van onze bijzondere druivenrassen te proeven en mee te nemen naar huis!

2 typen wijnproeverijen

Wij bieden u de keuze uit 2 typen wijnproeverijen die gegeven worden op een vaste dag.

• Wijntour ½ dag
Samen met ons maakt u een tour langs 2 wijnhuizen hier in de buurt, waar u een korte rondleiding krijgt met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten. Daarna zult u de wijnen van het wijnhuis proeven, waarbij uitleg gegeven zal worden en u ook vragen kunt stellen. Bij het laatste wijnhuis kunt u ook enkele kleine hapjes proeven.
De wijnhuizen die u bezoekt staan zeer goed aangeschreven en zijn ook allemaal erg verschillend van elkaar. Dat maakt het juist zo leuk om de verschillen in de wijnen te kunnen proeven.

Reserveer uw ½ dag wijntour

Wanneer: iedere maandagmiddag.
Tijdstip: vanaf 14.30 tot 18.00.
Waar: bezoek aan 2 wijnhuizen in de buurt van uw vakantie accommodatie.
Aantal personen: minimale deelname 4 personen.
Vervoer: eigen vervoer bij meer dan 4 personen.
Prijs: €40,00 per persoon.

• Wijnproeverij op locatie
Samen met ons gaat u naar een lokaal wijnhuis, waar u een korte rondleiding krijgt met uitleg over het productieproces en de verschillende wijnsoorten. Daarna proeft u de diverse lokale wijnen van dit wijnhuis waarbij er een uitgebreid buffet aan hapjes wordt aangeboden.

Reserveer uw wijnproeverij op locatie

Wanneer: iedere woensdagmiddag.
Tijdstip: vanaf 17.00 tot 20.00.
Waar: bezoek aan 1 wijnhuis in de buurt van uw vakantie accommodatie.
Aantal personen: samengestelde groep.
Vervoer: eigen vervoer.
Prijzen:
€20,00 per persoon deelname wijnproeverij.
€15,00 per persoon niet drinkers en kinderen van 10 tot 18 jr.
€10,00 per kind van 2 tot 10 jr.
Voor de kinderen en niet drinkers zijn frisdranken inbegrepen.

Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer de Wijntour of Wijnproeverij dan ruim voor aankomst, want vooral in het hoogseizoen is er veel vraag naar en loopt onze planning snel vol.
Heeft u interesse en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail: ue.as1513367443acala1513367443viv@n1513367443etiet1513367443ivitc1513367443a1513367443 .

Vino Vino Vino

Le Marche is voornamelijk bekend van de Verdicchio wijn, maar hier in het zuiden van Le Marche hebben we hele bijzondere en heerlijke wijnen. Zeker de moeite waard om te proberen!

Wijnvelden Offida

Offida is het centrum van de wijnproductie in het zuiden van Le Marche. Rondom Offida ziet u dan ook alleen maar wijnvelden en vindt u de beste wijnhuizen.

Locale Wijnen Proeven

Le Marche heeft een aantal hele bijzondere wijnen, zoals de Passerina, Pecorino en Rosso Piceno. Met ons heeft u de kans om ze allemaal proeven bij de beste wijnhuizen uit de streek.

Gezelligheid Voorop

Het wijnproeven is niet alleen een serieuze aangelegenheid, maar is vooral ook erg interessant. Ervaar zelf de onderlinge verschillen. Maar boven alles staat gezelligheid voorop.

Verschillende Wijnhuizen

Ieder wijnhuis heeft zijn eigen stijl en zijn eigen verhaal en historie. Dat verschil is uiteindelijk ook duidelijk te proeven in hun wijnen. De wijnhuizen die wij bezoeken staan zeer goed aangeschreven.

Wijnproeverij of Wijntour

U kunt bij ons kiezen uit 2 typen wijnproeverijen, de Wijntour naar 2 wijnhuizen met uw eigen familie of vrienden of de Wijnproeverij bij een wijnhuis in de buurt met een samengestelde groep.

Offida Pecorino DOCG

Niet alleen onze favoriet, maar ook van vele andere gasten! De Pecorino, een heerlijke volle witte wijn.

Biologische Wijnen

Alle wijnhuizen die we bezoeken maken biologische wijnen, een enkeling zelfs biodynamisch.